“Psihopraxum” – prva naučno-praktična konferencija za studente psihologije

Kategorija: Psihonauka

Projektni tim kluba studenata psihologije TraNSfer iz Novog Sada organizuje prvu naučno-praktičnu konferenciju „Psihopraxum” namenjenu studentima psihologije iz Srbije.

Cilj ove konferencije je da se studentima omogući iskustveno učenje i sticanje praktičnih znanja, te da im se olakša donošenje odluke u vezi sa budućim profesionalnim razvojem.

Psihopraxum je projekat odobren od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a Klub je podršku za projekat dobio i od Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Konferencija će se održati u periodu od 20 do 23. aprila 2018. godine na Zlatiboru, u studentskom odmaralištu Ratko Mitrović. Za studente je predviđen kako tematski, tako raznovrstan edukativni sadržaj. Tokom subote i nedelje održaće se dva predavanja, dve panel diskusije i sedam radionica koje će se ponavljati tako da svaki student ima priliku da učestvuje u najmanje dve od ponuđenih sedam radionica.

Jedno predavanje je na temu bolesti zavisnosti i isto će održati predstavnici Centra za edukaciju i odvikavanje od kockanja Herc Time. Drugo predavanje je na temu menadžmenta ljudskim resursima i održaće ga dugogodišnji prijatelji TraNSfera – kompanija TIM Centar.

Od dve panel diskusije, jedna se tiče inkluzivnog sistema, a druga marketinga u praksi, a obe nastoje da pokažu kakva je uloga psihologa u navedenim oblastima. Panelisti koji će predstaviti inkluzivni sistem su Ljiljana Simić ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Jovana Gašić ispred nevladine organizacije Mreža psihosocijalnih inovacija (PIN) i Tijana Vidović ispred Ekumenske humanitarne organizacije (EHO). Svoje iskustvo u oblasti marketinga sa studentima će podeliti Zoran Santovac – osnivač i direktor agencije Headmade, Miro Antić – koosnivač, partner i kreativni direktor agencije M2Communications i Dejan Ranđić – direktor agencije DNA communications.

Radionicama su obuhvaćene teme psihoterapijskog rada, rada sa decom, ali i istraživanja tržišta. Nataša Simić iz Udruženja konstruktivista Srbije održaće radionicu na temu konstruktivističke psihoterapije. Ispred instituta Psihopolis dolazi Đurđica Ćazić koja će studente upoznati sa transakcionom analizom. Goran Kojić predstaviće učesnicima konferencije oblast forenzičke psihologije. Kako se deca mogu razvijati kroz igru je tema koju će predstaviti Tanja Rajačić, strukovni vaspitač i trener emocionalne pismenosti. Studentima će se predstaviti i Marijana Mladenović, sportski psiholog. Dr Tanja Petrović, održaće interaktivnu radionicu gde će studente upoznati s Racionalno-emotivno bihejvioralnom terapijom (REBT). Ispred Ninamedia kompanije dolazi Maja Pokuševski koja će studentima pokazati kako iskoristiti znanja iz statistike stečena na fakultetu za istraživanja u ekonomiji.

Osim edukativnog programa, za studente je organizovan i društveni program zahvaljujući prostoru kluba Alibi na Zlatiboru. Za potpuniji užitak tokom konferencije zaduženi su brojni robni sponzori: Gala voda, Nestle kompanija, Loodoo, LaFella, Kolačić sreće, kao i Lacin voda.

Projektni tim iza konferencije Psihopraxum je za studente obezbedio i poklone koji će se dodeliti na kraju konferencije. Ovi pokloni su takvi da studentima omogućavaju dalje usvršavanje, ali i pomoć u svakodnevnim aktivnostima. Šest edukacija donira Centar za rani razvoj i podršku Harmonija, dve Analize individualnih potencijala donira TIM Centar, Sinapsa edicija donira više primeraka knjiga i popust učesnicima konferencije, a knjige će donirati i izdavačka kuća Solaris. Tu su i Yoga Om centar, Šmek teretana, OKCe, individulani treninzi sa Tamarom Husar, MVP Novi Pazar, kao i FitPass.

Konferenciju su medijski podržali studentski mesečnik Žurnalist, radio Novi Sad, Remix press i Psihoverzum. Sve relevantne informacije o konferenciji možete pronaći na veb-sajtu konferencije. Pozivamo vas da pratite i naloge na društvenim mrežama.

Važni linkovi:

Comments

comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.