Isprobajte virtuelno šišanje

Kategorija: Psihovesti

Iako se na internetu pojavio pre nekoliko godina, snimak “virtuelne berbernice” i danas je interesantan. Ne postoji mnogo snimaka sa sličnom verodostojnošću, a osećaj koji ćete imati tokom slušanja daće vam utisak da ste zaista na šišanju u berbernici. Teško za poverovati dok se ne isproba!

Sve što treba da uradite je da stavite slušalice, pojačate intenzitet zvuka, eliminištete ostale šumove u vašoj neposrednoj okolini i zatvorite oči.

Sasvim je sigurno da ćete, usled previše senzacija koje do vas stižu istovremeno, osećati jezu koja se spušta vašim leđima, ali važno da je znate da snimak ne sadrži nikakva neprijatna iznenađenja, niti je u pitanju neki od poznatih internet “gegova” na čijem kraju iskače zombi ili sličan za oko ne baš ugodan stvor.

Drugim rečima, vaše vratne žile potpuno su bezbedne! 🙂

O čemu se radi?

“Virtuelna berbernica” je ideja “QSound Labs”-a, a predstavlja primer binauralnog slušanja, odnosno snimanja zvuka. Binauralno snimanje omogućava da slušamo zvuk na isti način na koji naš mozak procesuira akustične informacije koje dobija. Zbog toga je moguće osetiti kompleksnost zvuka kakva nije uočljiva pri “običnom” slušanju. Binauralno slušanje je zbog toga izuzetno autentično, na momente možda i previše!

Comments

comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.