O nama

Psihoverzum je projekat koji se bavi psihologijom u veoma širokom smislu – od nauke, preko aktuelnih tema, korisnih pojmova i istraživanja primenljivih na svakodnevni život, tema iz mentalnog zdravlja, društvenog aktivizma i slično. 

Glavna ideja koja stoji iza Psihoverzuma je otvaranje opcija za istraživanje bogatog psihološkog univerzuma, u kom će svoje mesto naći kako psiholozi, tako i svi oni koji su zainteresovani za psihologiju, bez obzira na to kom „verzumu” pripadali. Zato su svi dobrodošli da učestvuju, bilo kao čitaoci ili kao kreatori sadržaja.

Psihoverzum je osnovan u januaru 2013. godine, iako iza njega stoje godine promišljanja, analiziranja, stvaranja ideja, prikupljanja informacija i učenja. Nijedan od ovih procesa nije ni izbliza završen.

Redakcija Psihoverzum-a:

Ina Poljak 

 psiholog – master
 osnivač, vlasnik i glavni i odgovorni urednik Psihoverzuma

Ina je osnovne i master studije završila na Odseku za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Posle toga, radila je kao vojni psiholog, HR konsultant, marketing menadžer, frilenser, pa preduzetnik. Danas se bavi bihejvioralnim marketingom. Psihoverzum je osnovala sa idejom da se o psihologiji piše na pristupačan i zabavan, a opet kredibilan način. Voli mačke, fantastiku i svaki vid društvene pobune.

Stanislava Popov 

 doktor psiholoških nauka
specijalista zdravstvene psihologije
psihoterapeut kognitivno-bihejvioralne orijentacije (RE&CBT, ACT)
autor

Sve nivoe studija završila na Odseku za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Više od decenije bila je psiholog Medicinske škole u Zrenjaninu, a sada je docent na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu (TIMS). Pored savetovanja, bavi se naučno-istraživačkim radom, najviše u domenu mentalnog zdravlja. Poseduje višegodišnje iskustvo u osmišljavanju i realizaciji radioničkog programa, stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovanju i vođenju grupa podrške za mlade. Trudi se da joj se život ne sastoji samo iz profesije, pa u slobodno vreme isprobava i traži omiljeni hobi – potraga još traje.

Bojana Škorić

 psiholog – master
psihoterapeut (Transakciona analiza, ACT)

Osnovne i master studije psihologije završila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Primarna oblast psihologije kojom se bavi od 2011. godine su psihoterapija i psihološko savetovanje. Iza sebe ima iskustvo rada na Klinici za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine. Osnivač udruženja Introspektiv. Snažno veruje u ideju da su psihologija, psihoterapija i umetnost sadržaji koji mogu unaprediti kvalitet psihičkog života. Živi i radi u Novom Sadu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.