O nama

Psihoverzum je internet sajt koji se bavi psihologijom u najopštijem mogućem smislu – od nauke, preko aktuelnih istraživanja primenljivih na svakodnevni život, pa do zabavnih linkova, testova i ostalog multimedijalnog sadržaja.

Glavna ideja koja stoji iza Psihoverzuma je otvaranje mogućnosti za istraživanje bogatog psihološkog univerzuma, u kom će svoje mesto naći kako profesionalci, tako i svi oni koji su zainteresovani za psihologiju, bez obzira na to kom “verzumu” pripadali. Svi oni podjednako su dobrodošli da učestvuju u radu Psihoverzuma, bilo kao čitaoci ili kao kreatori sadržaja.

U osnovi pokretanja ovakvog online projekta jeste popularizacija psihologije i njenih edukativnih, korisnih i zabavnih aspekata na internet nebu Srbije i regiona.

Psihoverzum je osnovan u januaru 2013. godine, iako iza njega stoje godine promišljanja, analiziranja, stvaranja ideja, prikupljanja informacija i učenja. Nijedan od ovih procesa nije ni izbliza završen.

Redakcija Psihoverzum-a:

Ina Borenović 

 psiholog – master
 osnivač, vlasnik i glavni i odgovorni urednik Psihoverzuma

Diplomirala 2009. godine, master studije završila 2011. godine na Odseku za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Poseduje iskustvo iz oblasti vojne psihologije, upravljanja ljudskim resursima, savetodavnog i konsultantskog rada, treninga asertivne komunikacije i grupne analize. Pored psihologije, glavne oblasti interesovanja su joj internet (uređivanje internet stranica, kreranje sadržaja, social media marketing, online PR) i pisanje. Tako je Psihoverzum nastao kao spoj njene tri velike ljubavi – psihologije, interneta i pisanja. Vlasnik je agencije za produkciju digitalnog sadržaja „Odegra”.

Katarina Mladenović

psiholog – master
prevodilac

Završila master studije iz psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Iz oblasti psihologije glavna interesovanja su joj u kliničkoj psihologiji, psihoterapiji i psihologiji snova. Pored psihologije, velika ljubav su joj jezici i knjige.

Stanislava Popov 

 doktor psiholoških nauka
specijalista zdravstvene psihologije
psihoterapeut kognitivno-bihejvioralne orijentacije (RE&CBT, ACT)
autor

Sve nivoe studija završila na Odseku za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Više od decenije bila je psiholog Medicinske škole u Zrenjaninu, a sada je docent na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu (TIMS). Pored savetovanja, bavi se naučno-istraživačkim radom, najviše u domenu mentalnog zdravlja. Poseduje višegodišnje iskustvo u osmišljavanju i realizaciji radioničkog programa, stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovanju i vođenju grupa podrške za mlade. Trudi se da joj se život ne sastoji samo iz profesije, pa u slobodno vreme isprobava i traži omiljeni hobi – potraga još traje.

Anđela Knežević

 diplomirani psiholog
 autor

Diplomirala 2013. godine na Odseku za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Poseduje iskustvo iz oblasti forenzičke psihologije, dečije psihologije i  konsultantskog rada. Tokom studiranja u Finskoj zaljubila se u inkluzivno obrazovanje. Teži nastavku studija i drugim vidovima stručnog usavršavanja. Najveći je filmofil u autorskom timu. Svoje dve velike ljubavi: psihologiju i umetnost pažljivo i redovno hrani.

Bojana Škorić

 psiholog – master
 psihoterapeut

Masterirala na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Transakcioni analitičar-psihoterapeut i terapeut ACT terapije. Godinama se bavi psihološkim savetovanjem i psihoterapijom. Voli mačke, da čita, piše poeziju i gleda filmove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.